X

Cel mai periculos puls pentru vârstnici – un cardiolog a dezvăluit care este acesta

Cel mai periculos puls pentru vârstnici – un cardiolog a dezvăluit care este acesta. Cardiologul Dr. Julia Marshintseva a dezvăluit care este ritmul cardiac periculos pentru persoanele în vârstă. Medicul explică faptul că în acest caz este vorba despre valori de peste 80 de bătăi pe minut.

Cel mai periculos puls pentru vârstnici – un cardiolog a dezvăluit care este acesta

„Pentru pacienții vârstnici, este mai bine ca indicatorul comentat să fie o intensitate mai mică, dar nu accelerată. Există un motiv logic pentru acest lucru, și anume că alimentarea cu sânge a mușchiului cardiac are loc în faza diastolică.

CITEȘTE ȘI: Dieta perfectă pentru persoanele în vârstă: Alimentele care îmbunătățesc digestia și protejează inima

Aceasta descrie momentul de relaxare a mușchiului cardiac se relaxează în intervalul dintre contracții. În acest caz, mai întâi există o bătaie. Este urmată de o relaxare. După aceea, urmează o altă bătaie. Este caracteristic fazei diastolice faptul că fluxul de sânge prin vasele coronare care alimentează inima crește”, explică specialistul.

„O bătaie mai rapidă a inimii înseamnă un flux sanguin mai mic. În acest caz, faza diastolică este scurtată. Rezultatul este că mai puțin sânge circulă prin artera coronară. Dar odată cu înaintarea în vârstă, plăcile din vase sunt un fenomen obișnuit. Prezența lor pe fondul creșterii ritmului cardiac și al reducerii nutriției cardiace sugerează un risc mai mare de atac de cord și de boală ischemică”, spune doctorul Iulia Marshintseva.

Expertul adaugă că, pentru pacienții vârstnici, 60-70 de bătăi pe minut reprezintă o valoare ideală.

„Măsurarea unor valori mai mari implică o consultare cu un medic. Cu o valoare de peste 80, este necesară o terapie medicamentoasă. Medicamentele prescrise în acest caz au o serie de contraindicații și trebuie luate numai după recomandarea medicului”, mai spune specialistul.

Expertul explică faptul că acest indicator descrie numărul de impulsuri sanguine care au loc în artere pe o anumită perioadă de timp. Iar frecvența cardiacă (FC) reprezintă numărul de bătăi ale inimii în aceeași perioadă de timp.

La un adult sănătos în repaus, ritmul cardiac este egal cu indicatorul comentat în acest articol. În plus, acesta depinde de mulți factori și poate varia semnificativ din diverse motive. Există anumite limite numerice, o încălcare semnificativă a cărora este considerată o patologie.

CITEȘTE ȘI: Plantele care îți păstrează inima sănătoasă: Remediile naturale la care poți apela cu încredere

În prezent, este obișnuit să se calculeze zonele de ritm cardiac pe baza nu a numerelor de ritm cardiac, ci a procentului de MHR (ritmul cardiac maxim). Acesta este cel mai mare număr de contracții cardiace pe minut care se realizează la limita capacităților organismului în timpul unui exercițiu intens.

Formula generală pentru calcularea MHR: 220 minus vârsta dumneavoastră.

Formulă mai modernă: 214 – (0,8 x vârsta) – pentru bărbați; 209 – (0,9 x vârsta) – pentru femei.

Tulburările de ritm cardiac pot fi cauzate de:

Pentru a măsura indicatorul comentat, aveți nevoie de un cronometru – acesta va număra numărul de bătăi ale inimii în decurs de un minut. Măsurarea trebuie făcută în repaus. Se recomandă să nu o faceți imediat după ce ați mâncat, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro